Foto: 18 Locații Superbe Care I-au Inspirat Pe Cei De La Disney În Desenele Lor

Locurile superbe pe care le-au folosit cei de la Disney în filmele lor sunt roadele unor oameni plini de imaginație, dar chiar și așa ele au legătura cu locații din viața reală. Aceste imagini din viața reală comparate cu imaginile din desenele Disney te vor face să crezi în magie.

Mulți pot spune că este doar o coincidență că aceste locații seamănă, dar legătura dintre ele este absolut evidentă.

Vedeți mai jos asemănările :

Frumoasa din pădurea adormită – Castelul Neuschwanstein, Bavaria, Germania

Imagine : Disney

Imagine: paparountas

Castelul royal din ”Frumoasa din pădurea adormită” a fost inspirat de Castelul Neuschwanstein din Bavaria, Germania. Castelul a fost construit de Ludwig Al II lea al Bavariei în anul 1892, pentru sufletul lui, dar și ca un tribut pentru compozitorul lui preferat, Richard Wagner. Ludwig al II lea, cunoscut ca regele Lebădă, era un pasionat de artă, lăsând în urma lui multe clădiri frumoase în zona Bavariei.

Frumoasa și Bestia – Alsacia, Franța

Image credits: Disney

Imagine: Tambako The Jaguar

Acest sat mic din Frumoasa și Bestia a fost inspirat de regiunea Alsacia, o regiune pitorească din nord-vestul Franței, care în cea mai mare parte a istoriei a aparținut Germaniei. Locul are multe influențe din cele două culturi, la acestea adăugându-se peisajele superbe din zonă.

Tangled – Mont Saint-Michel, Normandia, Franța

Imagine: Disney

Imagine: PEC Photo

Regatul Corona din Tangled a fost inspirat de Mont Saint-Michel din Normandia, Franța. Această insulă unică, are drumurile periodic acoperite de apă, făcându-o astfel în trecut greu de cucerit. Astăzi este foarte populară printre turiști.

Up – Cascada Angel, Venezuela

Imagine: Pixar

Imagine: Alice Nerr

Cascadele Paradis din Up au fost inspirate de cascada Angles(cunoscută și ca Kerepakupai Vena în limba indigenă Pemon) în Venezuela. Are o cădere neîntreruptă de 979m, fiind cea mai înaltă cascadă din lume.

Aladdin – Taj Mahal, Agra, India

Imagine: Disney

Imagine: Razvan Ciuca

Palatul sultanului din Aladdin a fost inspirat de Tah Mahal, din Agra, India. Cu toate că toată lumea crede ca acesta este un palat, de fapt este un mormânt făcut de împăratul Shah Jahan pentru soția lui, Mumtaz Mahal.

The Emperor’s New Groove – Machu Picchu, Cusco, Peru

Imagine: journeyofbell

Imagine: Vegard Saetrenes

Satul Pacha din desenul In The Emperor’s New Groove a fost inspirat de Machu Picchu din Cusco, Peru. Acest sit misterios incaș este ridicat la o înălțime de 2,430m în munții Peru-ului și a fost resedința împăratului Pachacuti. După cucerirea spaniolă, situl a fost uitat de lume și regăsit de abia în 1911.

Mulan – Orașul Interzis, Beijing, China

Imagine: Disney

Imagine: Makenzie & Shakyston & Abigail

Casa împăratului din Mulan a fost inspirată de Orașul Interzis, China. Deși acum este deschis turiștilor, a fost o dată casa dinastiilor Mingi și Qing. Acesta era considerat interzis fiindcă nimeni nu avea voie să intre sau să iasă fără voia împăratului.

Cocoșatul de la Notre Dame– Catedrala Notre Dame, Paris, Franța

Imagine: Disney

Imagine: Stéphane Briand

Catedrala din Cocoșatul de la Notre Dame a fost o copie identică a catedralei din Paris. Aceasta are o arhitectură gotică, a durat 200 de ani pentru a fi construităThe cathedral in The Hunchback Of Notre Dame was none other than the Notre Dame Cathedral in Paris.

Micuța sirenă – Castelul Chillon, Lacul Geneva, Elveția

Imagine: Disney

Imagine: Elfi Kluck

Castelul prințului Eric din Micuța Sirenă a fost inspirat de castelul Chillon de pe lacul Geneva, Elveția. Acesta datează de pe vremea imperiului roman, atunci când era folosit pentru a păzi drumurile spre Alpi.

Ralph-strică tot – Grand Central Terminal, New York, SUA

Imagine: Disney

Imagine: Diliff

Frumoasa și Bestia – Castelul Chambord, Loir-Et-Cher, Franța

Imagine: Disney

Imagine: Sylvain Sonnet

Castelul a fost construit în 1547 de regele Francis și era folosit pentru vânătoare. Mulți au fost că acesta seamănă mai mult cu un oraș decât castel datorită turnurilor.

Frozen – Biserica St. Olaf’s, Balestrand, Norvegia

Imagine: Disney

Imagine: Heather Tesch

Este cunoscută și ca biserica engleză fiindca a fost începută de Margaret Green, o englezoaică care a locuit cu Knut Kvikne. Aceasta a vrut să construiască biserica cu persoana pe care o iubea, dar din păcate  amurit înainte să fie terminată.

Printeșa și Broasca – Louisiana, SUA

Imagine: Disney

Imagine: saveblueplanet

Brave – Castelul Eilean Donan, Scoția

Imagine: Disney

Imagine: Sebastien Wasek

Castelul actual este o reconstrucție terminată în 1932, fiind o mânăstire în secolul 6-7, iar mai târziu a devenit castelul care a protejat clanul Mackenzie.

Mașini – Motelul U-Drop, Shamrock, Texas

Imagine: Disney

Imagine: Morten Larsen

Atlantis: The Lost Empire – Angkor Wat, Angkor, Cambodgia

Imagine: Disney

Imagine: Oliver J Davis Photography

Deși Atlantis era într-o insulă grecească care a existat sau nu, inspirația ei este reală. Angkor Wat a fost un templu Hindu,iar mai târziu a fost folosit ca templu Buddhist. Este cel mai mare monument religios din lume.

Frozen – Hotel De Glace, Quebec, Canada

Imagine: Disney

Imagine: Pierre-Arnaud

Albă ca Zăpada– Castelul Segovia, Spania

Imagine: Disney 

Imagine: Fernando de Antonio

A fost folosit de regi ani și ani la rând până când a fost distrus de un incendiu în anul 1862. Este pus pe o stâncă la unirea a două râuri care îl face să semene cu o navă.

Sursă: (countryliving, whenonearth)

Dacă Ți-a Plăcut Articolul Nu Uita Să Dai Un Share. Multumesc!

Comentarii Facebook

Comentarii Facebook

Adauga Comentariu