Foto: 15 Poze Cu Fenomene Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația

Natura ne reamintește în fiecare zi cât de uimitoare este.

În acest articol am pus 15 poze cu fenomene naturale care îți vor tăia respirația.

 

Grüner See (Lacul Verde)

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația

Gruner See sau Lacul Verde din Austria, este o apă verde de culoare smaraldului, își modifică încontinuu mărimea și adâncimea.

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația

În timpul verii, adâncimea lui ajunge la 12 metri.

Umbra Uriașă în formă de urs

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația

Umbra în formă de urs apare de două ori pe an în munții din Nordul Carolinei, Statele Unite, atrăgând foarte mulți turiști. Poate fi văzută la sfârșitul lunii Octombrie, începutul lunii Noiembrie și la mijlocul lunii Februarie cu începutul lunii Martie, în fiecare zi, dar nu mai mult de jumătate de oră.

Copacii Paianjen

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 3

Acești copaci au apărut în Pakistan în 2010 după o inundație. Milioane de paianjeni au urcat în copac pentru a se salva.

Lacul Roz

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 5

Lacul Hillier, localizat în sudul Australiei, este poate cel mai impresionant loc de pe pământ. Apa din lac are culoarea roz tot anul indiferent de temperatură și rămâne la fel chiar dacă este îmbuteliată. Experții cred că are culoarea asta datorită micro-organismelor din apă. Înotul în lac este foarte sigur.

Cape în copac de Argan

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 6

În Maroc este normal să vezi capre urcate în copaci de Argan, iar turiștii sunt foarte impresionați

Râul Curcubeu

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 7

Râul Cano Cristales din Columbia arată la fel ca orice alt râu în prima jumătate a anului. Din Iunie până în Decembrie ia o formă multicoloră. Diferite forme de alge, iau culori de roșu, albastru, galben, portocaliu, verde. Localnicii îi spun Râul celor cinci culori.

Migrația a milioane de crabi

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 8

În fiecare an, în jur de 43 de milioane de crabi de pe insula Crăciunului se mută în ocean pentru a-și depune ouăle. Autoritățile locale închid drumurile pentru o săptămână pentru a le permite crabilor să facă migrația.

Vulcanul Albastru

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 9

Vulcanul Ijen din Indonesia erupe cu lavă albastră. Este rezultatul arderii de dioxid de sulfur, care are o temperatură de 600 de grade.

Rocile mișcătoare din Valea Morții

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 10

Într-o zonă nelocuită din Statele Unite este posibil să observi un fenomen geologic unic: fragmente de rocă se miscă deasupra solului. Oamenii de știință au studiat acest fenomen încă din 1970 și au ajuns la o concluzie: vârtejurile care se formează pe un lac din apropiere împing rocile.

Peștera Waitomo Glowworm

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 11

Peșterile Waitomo Glowworm sunt printre cele mai captivante obiective turistice din Noua Zeelandă. Imaginați-vă că că văsliți pe un râu, iar deasupra sunt părți de stâncă care sunt de culoare turcoaz.

Ochiul din Sahara

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 12

Ochiul din Sahara este o formațiune lată de 50 de km, care arată ca un ochi cu iris și pupilă. Era o dată un punct de referință pentru astronauți.

Curcubeu

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 14

Curcubeul de foc este o iluzie optică care se formează atunci când razele soarelui se reflectă printre cristalele de gheață. Pot fi văzute pe timpului verii atunci când soarele este la o inălțime mare.

Furtuna care se rotește

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 15

Furtuna care se rotește este ceva foarte rar, dar foarte periculoasă, care se formează atunci când este frig, iar aerul rece se întâlnește cu aerul tropical. Ele se întâmplă în

A rotating thunderstorn or supercell is a very rare, but extremely dangerous kind of storm, which forms when cold, dry air encounters tropical warm air. They are most widespread in the Great Plains of the USA, in the so-called Tornado Valley. From a safe distance they are an incredible sight.

The Martian Landscape of Namibia

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 16

This of course isn’t a real Martian landscape, but it’s very similar. Mummified acacia trees stand against a background of the tallest sand dunes in the world, which have a bright orange colour. The trees have been completely dried out by their environment.

Giant Ice Caves

15 Poze Cu Fenome Naturale Care Îți Vor Tăia Respirația 17

These amazing Ice Caves located in Iceland are a result of many years of natural activity. The walls of the caves become thinner when the temperature increases, and the the sunlight turns them the colour of precious stones. Their beauty is simply astounding.

Sursă articol: Anews, Business Insider, brightside

Dacă Ți-a Plăcut Articolul Nu Uita Să Dai Un Share. Multumesc!

Comentarii Facebook

Comentarii Facebook

Adauga Comentariu