Foto: 10 Modalitati Ingenioase Pentru A-ti Ajuta Copilul Sa Invete Lucruri Noi

Atunci cand copii cresc , parintii sunt dispusi sa faca orice pentru ai putea ajuta sa invete cum sa isi lege sireturile, sa distinga culorile si sa invete despre tot ce ii inconjoara. Adesea poti fi invidios pe ingeniozitatea unor adulti.

Stiri Virale a adunat cele mai creative tehnici care iti pot veni in ajutor atunci cand trebuie sa iti inveti copilasul cum sa se descurce.

Culori

Taie carton colorat in dimensiunile de 8×8 cm patrati. Cumpara niste carlige si coloreaza-le in aceleasi culori ca si cartonul pe care il ai. Acum ii poti arata copilul cum sa compare culorile folosind doar cartonul colorat si carligele.

Legarea sireturilor

Deseneaza o pereche de sireturi pe o bucata de carton. Foloseste o foarfeca sa faci gauri mici din loc in loc ca si la o pereche de incaltari si leaga un siret intre ele. Acum copilul poate exersa legarea sireturilor oricand.

Sistemul solar

Taie diferite fructe in bucatele si foloseste-le pentru a face un mic sistem solar ( poza te va ajuta sa aranjezi planetele in ordinea corecta). In acest fel copilul va avea o gustare foarte buna si va invata numele planetelor.

Abecedar de buzunar

Creaza copilului un Abecedar de buzunar pe care sa il aiba tot timpul la indemana si sa invete mai usor ordinea in alfabet. Gaseste doi nasturi mari care sa serveasca ca si coperti. Taie un rand de hartie in cercuri de exact aceiasi marime ca si nasturii. Aceste cercuri vor fi paginile Abecedarului si acum poti scrie literele pe el. Impatureste lantul de cercuri si lipeste capele de nasturi. Abecedarul tau minuscul este gata!

Matematica cu Lego

Jucariile Lego reprezinta o metoda perfecta pentru a-ti invata copilul cum sa rezolve probleme usoare de matematica si sa inteleaga niste concepte abstracte. De exemplu, poti folosi Lego pentru a explica diferentele dintre fractii si numere intregi.

Nuante

Foloseste sticla colorata sa faci o lentila pentru reflectia luminii. Aceasta este o modalitata foarte buna pentru a ii arata copilului diferite nuante de culoare.

Un experiment de chimie

Gaseste doua baloane, chibrit si niste apa. Umfla balonul si tine-l deasupra flacarii lumanarii pentru a demonstra ca balonul se sparge la temperaturi inalte. Apoi toarna niste apa in al doilea balon , leaga-l si tine-l deasupra flacarii lumanarii. Balonul umplut cu apa nu va fi afectat de temperatura. Explica-i copilului ca acest lucru se intampla deoarece apa care umple balonul absoarbe caldura. De asta balonul nu se sparge sau nu ia foc.

Determinarea greutatii

Exemplul din poza il va ajuta pe cel mic sa isi aduca aminte de unitatile de masura a greutatilor mult mai repede si usor. Ia niste pungi de plastic , eticheteaza-le cu greutatea lor ( kg , grame , etc ) si umple-le cu orez . Spune-le copiilor sa compare diferenta de greutare.

Desen cu numere

A desena cu numere este o metoda distractiva sa ii trezesti interesul copilul atat pentru matematica cat si pentru creativitate. Este de asemenea o modalitate usoara la care  chiar si cei mai mici copii vor fi in stare sa participe.

Program zilnic

Sa ai repere vizuale pe un ceas il va invata pe copil sa inteleaga de unul singur ce inseamna conceptul unei rutine zilnice.

Sursa articol : brighside

Dacă Ți-a Plăcut Articolul Nu Uita Să Dai Un Share. Multumesc!

Comentarii Facebook

Comentarii Facebook

Adauga Comentariu